Du behöver:
1 kg kycklingklubbor
Olja
Salt
Vitpeppar
Glaze:
1 klyfta riven vitlök
1/4- 1/2 tsk sambal oelek
3 krm mald torkad koriander
2 msk tomatpuré
2 msk naturell olja
2 msk vatten
2 msk vitvinsvinäger
1 msk honung
2 tsk worcestershiresås
Några droppar tabasco
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Smörstekt örtpotatis:
Potatis med skal
Franska örter
Flingsalt
Smör
Dragonsås:
Buljongen från kycklingen
2 dl vispgrädde
1/2 dl creme fraiche
Salt
Vitpeppar
Torkad dragon
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka potatis med skal.
Pensla kycklingklubborna med olja och salta lite. Sätt in i ugnen ca 25 minuter.
Blanda allt till glazen i en kastrull och låt sjuda i ca 10 minuter tills glazen tjocknat något.
När kycklingen varit i ugnen ca 25 minuter. Ta ut den, häll av buljongen som bildats av kycklingen och spara till såsen. Pensla på glazen i ett tjockt lager på kycklingklubborna. Sätt in i ugnen igen tills kycklingen är färdig och nått en temperatur på 82 grader intill benet.
När potatisen är klar så stek den i rikligt med smör i en stekpanna, krydda med franska örter och flingsalt.
Dragonsås:
Koka upp buljong, grädde, creme fraiche och dragon i en kastrull. Smaka av med salt och peppar. Red av såsen med lite vetemjöl utrört i vatten tills du får önskad konsistens.
Servera allt tillsammans och njut av en så god middag.
Ikväll har jag jobbat konstant med "nya" bloggen som snart kommer komma upp här. Hoppas ni blir lika nöjda som jag är.
Kram kram ❤️