Chili shrimp

Det här med att börja jobba alltså... Det är riktigt jobbigt att ställa in sig på att gå upp när klockan ringer varje morgon och att inte få vara fri på dagarn. Men jag vet, man ställer om snabbt och det är väl kanske bra det. Känns som att 5 veckors semester bara har poffat iväg men när man tänker tillbaka har vi faktiskt hunnit med en hel del som ni vet.
Jag älskar thaimat och jag älskar räkor. Försökte efterlikna en rätt vi åt i USA men det blev inte lika men ändå väldigt gott.
Du behöver: 
Några nävar sugarsnap eller haricotsverts
2 röd paprikor
Olja
1 stor gul lök
2 stora vitlöksklyftor
Ca 400g råa räkor, skalade
1 dl sweet chilisås
1-2 krm sambal oelek
1 msk soja
1 msk hackad ingefära
Eventuellt lite maizena till redning
Gör så här: 
Hacka lök och vitlök fint och bryn det i en wokpanna med olja.
Tillsätt strimlad paprika och sugarsnap/haricotsverts.
Koka upp sweetchilisås, soja, sambaloelek och ingefära i en liten kastrull. Tillsätt räkorna och låt dem koka tills de är färdiga. Red eventuellt av lite med maizena.
Häll över räkorna och blandningen över grönsakerna. Rör om.
Servera med nudlar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.