Vilken sommardag det blev idag. Svensk sommar kan verkligen konsten att överraska. 27 grader och strålande sol, ja man tackar. Speciellt när man slutar jobbet kl 12.45, inte ofta man prickar in det så bra.
Slagit mig ner här i solstolen, njuter av värmen och hoppas på att klara mig från alla getingar. Är det inte ovanligt många iår?
Tänkte jag skulle bjuda er på en sån sjukt god kycklingrätt som vi åt i går kväll.
Den måste ni bara testa!
Du behöver:
1 kg kycklingklubbor
Naturell olja
Salt
Peppar
Glaze:
1 klyfta riven vitlök
1/4- 1/2 tsk sambal oelek
3 krm mald torkad koriander
2 msk tomatpuré
2 msk naturell olja
2 msk vatten
2 msk vitvinsvinäger
1 msk honung
2 tsk worcestershiresås
Några droppar tabasco
2 krm salt
1 krm svartpeppar
Ugnsbakade rotfrukter:
Sötpotatis
Potatis
Morot
Palsternacka
Några vitlöksklyftor
Rödlök
Naturell olja
Salt
Svartpeppar
Sås:
2 dl naturell turkisk yoghurt
4 msk sweetchilisås
1 tsk citronsaft
Salt
Nymalen svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och dela alla rotfrukterna. Klyfta rödlök och krossa vitlöksklyftorna. Blanda ihop allt och blanda ner naturell olja. Salta och peppra. Lägg allt i en ugnsform och sätt in i ugnen tills allt mjuknat, ca 40 minuter.
Pensla kycklingklubborna med olja och salta lite. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen ca 25 minuter tillsammans (bredvid) rotfrukterna.
Blanda allt till glazen i en kastrull och låt sjuda i ca 10 minuter tills glazen tjocknat något.
Blanda ihop allt till såsen och låt den stå och dra en stund.
När kycklingen varit i ugnen ca 25 minuter tar du ut den och penslar på glazen i ett tjockt lager på kycklingklubborna. Sätt in i ugnen igen tills kycklingen är färdig och nått en temperatur på 82 grader intill benet.
Servera kycklingklubborna med rotfrukterna och den heta såsen. Sååå otroligt gott!
Hoppas ni alla får en riktigt fin fredag.
Kram ❤️