Kanelbullekaka

Säg någon som inte gillar kanelbullar, eller det finns säkert någon som inte gör det men de är nog väldigt få. Jag älskar kanelbullar och det ska självklart vara helt nybakade för bästa smaken. Nybakade kanelbullar med ett glas kallt mjölk, det är lyx det. Dock har man ju inte tiden till att baka kanelbullar alla gånger speciellt inte när man besök man kanske inte räknat med. Då passar den här kanelbullekakan perfekt. Så gott så. Testa! 





Du behöver: 
175g rumsvarmt smör
2 rumsvarma ägg
3 dl gräddfil låt den stå i rumstemperatur en stund 
2 1/2 dl strösocker 
4 1/2 dl vetemjöl (270g)
1 msk vaniljsocker 
1 msk bakpulver 
1 krm salt 

Smör+pärlsocker till formen 

Fyllning:
1 dl strösocker 
2 msk kanel 
1 msk kardemumma 

Topping:
Hyvlat smör 
Pärlsocker 
1/2 sats fyllning  

Gör så här: 
Sätt ugnen på 175 grader. 
Sätt bakplåtspapper i botten på en springform som är ca 24 cm. Smöra den och strö över pärlsocker. 

Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen i en skål. 

Rör ihop vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en bunke. 

Vispa smör och strösocker fluffigt med en elvisp några minuter. Vispa sedan ner ett ägg i taget och fortsätt vispa ca 3-5 minuter. Visp ner gräddfilen och fortsätt vispa någon minut. 
Sikta sedan ner mjölblandningen i smeten och vispa tills du fått en slät smet. 

Häll hälften av smeten i formen, strö sedan över hälften av fyllningen och häll över resterande smet. 

Toppa med resterande mängd fyllning och lite hyvlat smör, strö även över lite pärlsocker. 

Sätt in längst ner i ugnen ca 60 minuter.
Låt kakan svalna innan servering. 

Den här kakan och lite mjölk, det är lyx det! 

Kram kram ❤️






Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.