Nattjäst äpple och havrebröd

Godmorgon, solen strålar och dagen ser ut att bli fin. Här hemma har vi lyxat till det med nybakat bröd till frukost. Det är verkligen vardagslyx att kunna servera ett varmt bröd såhär en måndag morgon. 
Den här gången blev det ett äpple och havrebröd, äpplena kommer från vår trädgård så det känns lite extra kul. 





Till 3 bröd behöver du: 
Ca 6-8g jäst (ja så lite) 
6 dl kallt vatten 
2 tsk salt 
2 rivna äpplen 
2 dl havregryn 
Vetemjöl tills degen inte klibbar längre 

Gör så här: 
Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rivet äpple och havregryn. Rör sedan ner mjölet, lite i taget tills du
Får en fin och smidig deg som inte klibbar. Jag arbetade min deg i maskin men det funkar fint för hand också. 

Dela degen i 3 lika stora delar och lägg dem i 3 avlånga brödformar med bakplåtspapper i. Strö lite mjöl eller havregryn över på toppen. 

Lägg en bakduk över och låt jäsa i rumstemperatur över natten. 

På morgonen: 
Sätt ugnen på 225 grader. När ugnen gått upp i värme så sätt in bröden. Låt bröden gräddas ca 20-25 minuter. Knacka på dem, de ska låta ihåliga när de är klara. 
Låt svalna innan du skär i dem. 

Bröden gå utmärkt att frysa och det är perfekt att ta med till jobbet och överraska med lite frukost. Nybakat bröd tackar väl ingen nej till. 

Kram kram❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.