Den här gången blev det ett äpple och havrebröd, äpplena kommer från vår trädgård så det känns lite extra kul.
Till 3 bröd behöver du:
Ca 6-8g jäst (ja så lite)
6 dl kallt vatten
2 tsk salt
2 rivna äpplen
2 dl havregryn
Vetemjöl tills degen inte klibbar längre
Gör så här:
Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rivet äpple och havregryn. Rör sedan ner mjölet, lite i taget tills du
Får en fin och smidig deg som inte klibbar. Jag arbetade min deg i maskin men det funkar fint för hand också.
Dela degen i 3 lika stora delar och lägg dem i 3 avlånga brödformar med bakplåtspapper i. Strö lite mjöl eller havregryn över på toppen.
Lägg en bakduk över och låt jäsa i rumstemperatur över natten.
På morgonen:
Sätt ugnen på 225 grader. När ugnen gått upp i värme så sätt in bröden. Låt bröden gräddas ca 20-25 minuter. Knacka på dem, de ska låta ihåliga när de är klara.
Låt svalna innan du skär i dem.
Bröden gå utmärkt att frysa och det är perfekt att ta med till jobbet och överraska med lite frukost. Nybakat bröd tackar väl ingen nej till.
Kram kram❤️