Nattjäst chiabröd

Nattjästa bröd är helt underbart. Dels för att det blir sådär härligt segt och gott, sen för att det är så enkelt. Riktig vardagslyx är när man får äta nybakat bröd en vardag trots att man jobbar och börjar rätt tidigt. 

Det här brödet brukar jag baka i massa olika kombinationer och idag blev det ett bröd med chiafrön, müsli och äpple. En fin kombination. 





Till 3 bröd behövs: 
Ca 8-10 g jäst (ja det ska vara så lite)
6 dl kallt vatten 
2 tsk salt 
1 rivet äpple 
2 msk chiafrön
1 dl müsli 
Vetemjöl (tills du får en deg)

Gör så här: 
Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör om tills jästen lösts upp. 
Tillsätt salt, rivet äpple, chiafrön och müsli. Tillsätt tillsist vetemjöl, lite i taget tills du får en mjuk och smidig deg som inte klibbar. 
Dela degen i 3 delar. Lägg bakplåtspapper i 3 avlånga brödformar och tryck ut degen. Mjöla lite ovanpå och lägg över en handduk. Låt jäsa i rumstemperatur över natten. 

På morgonen: sätt ugnen på 225 grader. Sätt in bröden när ugnen blivit varm och låt dem gräddas i ca 20-25 minuter. Bröden ska låta "ihåliga" när du knackar på dem. 
Låt svalna innan du skär i dem. 
Servera med smör och ost... Sååå gott! 

Gör dem, lova! 

Kram ❤️



Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.