Det här brödet brukar jag baka i massa olika kombinationer och idag blev det ett bröd med chiafrön, müsli och äpple. En fin kombination.
Till 3 bröd behövs:
Ca 8-10 g jäst (ja det ska vara så lite)
6 dl kallt vatten
2 tsk salt
1 rivet äpple
2 msk chiafrön
1 dl müsli
Vetemjöl (tills du får en deg)
Gör så här:
Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör om tills jästen lösts upp.
Tillsätt salt, rivet äpple, chiafrön och müsli. Tillsätt tillsist vetemjöl, lite i taget tills du får en mjuk och smidig deg som inte klibbar.
Dela degen i 3 delar. Lägg bakplåtspapper i 3 avlånga brödformar och tryck ut degen. Mjöla lite ovanpå och lägg över en handduk. Låt jäsa i rumstemperatur över natten.
På morgonen: sätt ugnen på 225 grader. Sätt in bröden när ugnen blivit varm och låt dem gräddas i ca 20-25 minuter. Bröden ska låta "ihåliga" när du knackar på dem.
Låt svalna innan du skär i dem.
Servera med smör och ost... Sååå gott!
Gör dem, lova!
Kram ❤️