Du behöver:
250g grön sparris
3 dl vispgrädde
1 dl vatten
Salt
Vitpeppar
Vetemjöl+ lite vatten till redning
Färsk ravioli fylld med spenat och ricotta
Riven parmesanost till topping
Gör så här:
Koka upp vattnet med salt i till raviolin i en stor kastrull. Den färska raviolin med spenat och ricotta som finns vid pastan i kyldisken tycker jag är riktigt god. Raviolin ska bara koka några minuter så lägg i den när såsen börjar bli klar.
Skär sparrisen i mindre bitar. Jag använder den frysta sparrisen och då tinar jag upp den innan. Använder du färsk sparris så bryr bort nedersta delen på sparrisen och dela i bitar.
Lägg sparrisen i en kastrull och tillsätt grädde och vatten, låt koka några minuter tills sparrisen mjuknat. Den färska sparrisen tar lite längre tid.
Smaka av såsen med salt och peppar och red av med lite vetemjöl utrört i lite vatten tills du får en lagom tjock sås. Jag gillar när den är lite tjockare och krämig men det är en smaksak.
Servera raviolin med lite färskriven parmesanost och toppa med den krämiga sparrisåsåsen.
Enkelt, snabbt och gott!
Kram ❤️