Skagenröra – den godaste av dem alla

Ännu en fantastisk sommardag har passerat. Vi har spenderat dagen på landet, med kalas, god mat och en sväng på sjön. Kan inte bli mycket bättre en dag i slutet av augusti. 

Igår lovade jag er som följer mig på instagram att ni skulle få receptet på min godaste skagenröra. Det blev ett sent inlägg då vi varit borta hela dragen men här kommer den godaste röran ever och då menar jag den godaste. Jag har testat många, både hemmagjorda och köpevarianter men den här är bäst enligt mig. 

Skagernröra ala Victorias Provkök:
1 dl creme fraiche 
1 dl majonnäs (hemmagjord se recept nedan)
1 näve skalade och hackade färska räkor
4 hackade surumi eller crabsticks 
1-2 msk röd stenbitsrom 
Finhackad dill 
Ev lite vitpeppar 

Gör så här: 
Blanda ihop allt till en röra, måtten är ungefärliga öka och minska så som du själv vill ha smaken men det är en grund att gå efter. Jag brukar inte mäta men lika delar majonnäs och cremefraiche använder jag. Det blir så gott och låt den gärna stå och dra ett tag för bästa smak. 

Majonnäs: 
1 ägg 
1 1/2-2 dl rapsolja 

Dionsenap
Salt
Citronsaft

Gör så här:
Jag gör alltid min egen majonnäs genom att mixa 1 ägg och ca 1 1/2-2 dl rapsolja i en hög och smal mixerbunke. Mixa 15 sekunder med en stavmixer, håll den helt stilla de första 15 sekundrarna sen rör du den försiktigt tills majonnäsen tjocknat. Tillsätt mer olja om den inte blir tillräckligt tjock. När du ska använda majonnäsen i en röra som denna så behöver du inte smaka av den med kryddor, ska du använda den som ren majonnäs så smaka av med lite dijonsenap, salt och citron. Ägg och olja ska ha samma temperatur, jag har de alltid kylskåpskalla. Mixar du med olika temperaturer kan det hända att majonnäsen skär sig och inte tjocknar alls. 

Gör denna om du vill ha en grymt god skagernröra. Jag gör den alltid och den funkar bra till så mycket. Igår använde jag den till ägg och så gjorde jag även tunnbrödsrullar med skinka och skagernröra. Så gott så! 

Kram ❤️Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.