Smörstekt kummel med gröna grönsaker, färskpotatis och dillsås

Fredag idag och helgen är väldigt välkommen. Det brukar den vara men efter den här veckan känns den extra välkommen.
Igår satt vi långt in på natten och jobbade för att få klart min "nya" blogg som ni förhoppningsvis snart kommer att få se, om allt går som vi vill.
Tänkte jag skulle bjuda på en riktigt god lunch/middag som jag gjorde för någon dag sedan. Att smörstekta fisk är ju bara så gott och väldigt enkelt.
Du behöver: 
600g kummelfilé
Smör
Salt
Vitpeppar
Gröna grönsaker: 
Sparris
Ärtor
Haricotsverts
Rödlök
Färsk potatis
Dillsås: 
1 msk smör
2 msk vetemjöl
2 dl fiskbuljong (1/2 tärning fiskbuljong +2 dl vatten)
 2 dl vispgrädde
Salt
Vitpeppar
Dill
Gör så här: 
Koka potatisen.
Sås: Smält smör i en kastrull, tillsätt mjöl och tillsätt fiskbuljongen. Rör till en klumpfri sås och tillsätt grädde. Smaka av med eventuellt lite salt och peppar. Tillsätt tillsist dill efter smak.
Dela grönsakerna något och woka dem tillsammans i en wokpanna/stekpanna med smör. Strö över flingsalt.
Dela kummelfilen i lagom stora portionsbitar och stek den i rikligt med smör i en stekpanna. Vänd inte på fisken mer än en gång då den lätt går sönder. Salta och peppra.
Servera allt tillsammans och du får en grym kombination. Så gott och väldigt enkelt.
Smaklig måltid!
Kram ❤️

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.