Tomatsoppa med pasta

Soppor i olika former, färger och smaker tycker jag är otroligt gott. Jag äter mer än gärna soppa och det är både enkelt, snabbt, gott och nyttigt. Kan ju inte bli bättre... Eller? 
Här kommer i alla fall tips på en riktigt god tomatsoppa. Den här soppan gjorde jag om från pastasås till soppa genom att tillsätta mjölk i den och jisses så gott det blev. 
 
Till 2- 3 portioner behövs: 
1 gul lök 
2 klyftor vitlök 
Passerade tomater 400g 
2-3 msk tomatpuré 
1 1/2 dl creme fraiche eller vispgrädde  
1 grönsaksbuljongtärning 
Ca 4-5 dl mjölk
Pasta 
Gör så här: 
Hacka lök och vitlök, bryn den lätt i en kastrull med lite smör. Tillsätt tomatpuré, passerade tomater och buljong. Låt koka upp. Tillsätt sedan creme fraiche och mjölk. Mjölken tillsätter du tills du får en lagom konsistens på soppan. Krydda eventuellt med lite peppar och salt, jag tog ytterst lite då det var mycket smak på det ändå. Koka pastan och tillsätt den vid servering, jag använde färsk fylld pasta. 
 
Ät och njut och vad passar bättre än soppa en lite halvruggig och kall kväll som det faktiskt börjar bli nu. 
 
Kram❤️
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.