Jag är sån som gärna experimenterar och testar nya saker. Ibland går det inte så bra medan andra saker blir desto bättre. Jag vill gärna ta vara på det som finns hemma och minska svinnet då passar olika experiment perfekt. Gäller bara att ha lite fantasi i lager.
De här smarriga våfflorna kom jag på när jag rensade frysen på bland annat kanelbullar. Ni ska få lite fler tips där ni kan använda gamla kanelbullar också men det får ni senare.
Nu får ni testa mina goa våfflor med smak av kanelbulle, inga fel alls.
2-3 dl riven kanelbulle
Kanelstekta äppelbitar:
Svenska äpplen
Kanel
Smör
Gör så här
Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker i en bunke.
Blanda därefter ihop äggulor, mjölk och det smälta smöret i en annan bunke och rör ner i mjölblandningen under omrörning så att det inte klumpar sig.
Vispa äggvitorna hårt och vänd ner i smeten. Riv kanelbullarna grovt på ett rivjärn och rör ner i smeten. Grädda våfflorna i ett våffeljärn och smöra laggen emellanåt.
Klyfta äpplena i bitar och fräs dem i en stekpanna med smör. Strö över kanel mot slutet när de mjuknat.
Servera kanelbullevåfflorna med lättvispad grädde och kanelstekta äppelbitar.
Gott gott och ett perfekt sätt att ta vara på kanelbullar som ligger och skräpar i frysen.
Ha en toppendag
Kram❤️