Ugnsomelett med sparrisstuvning

Hur bra är det inte med omelett? Det går att variera i det oändliga, det är enkelt, nyttigt och så gott. Den här omeletten görs i ett vattenbad i ugnen och den blir bara sådär perfekt som jag vill att en ugnsomelett ska vara. Omeletten är otroligt god med olika stuvningar och en favorit här är den vegetariska varianten med sparris. 





Omelett
5 ägg
5dl mjölk 
Lite salt och vitpeppar 

Stuvning
250g grön sparris 
1 dl vatten 
Ca 3 dl vispgrädde 
Salt
Vitpeppar 

Gör så här: 
Sätt ugnen på 180 grader.
Vispa ihop ägg, mjölk, salt och vitpeppar i en bunke. Häll över omelettsmeten i en ugnsform. 
Ställ ugnsformen i en plåt med höga kanter och fyll på med vatten så det når upp till ungefär halva ugnsformen. 
Sätt in i ugnen ca 20-30 minuter, omeletten ska stanna av så prova att sticka en kniv i omeletten. När den stannat och är fast är den färdig. 

Under tiden omeletten är i ugnen så gör du stuvningen. 
Dela den gröna sparrisen i mindre bitar. Jag använder ofta den frysta sparrisen men färsk funkar lika bra. Har du färsk så bryt bort nedersta delen på sparrisen för den är så träig. 
Koka sedan sparrisbitarna i vatten och grädde tills de mjuknat. 
Red av med vetemjöl utblandat i vatten tills du fått önskad konsistens på stivningen. Ungefär 2 msk mjöl och dubbelt så mycket vatten. Ta lite i taget, jag mäter aldrig men prova dig fram. 
Smaka av med salt och peppar. 
Ta ut omeletten ur ugnen och häll över stuvningen. 

Låt svalna något och servera med lite sallad. Jag hade även kikärtor som jag blandat med pressad vitlök, salt, olivolja och hackad persilja. Det är grymt gott. 
Perfekt som både lunch och enklare middag. Det funkar även bra till brunch eller om du serverar buffé. 

Ha en toppenlördag, nu ska jag städa köket och jobba lite innan det är dags för kalas igen. 

Kram ❤️



2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.