Grahamskex till ostbrickan…
Jag bakar alltid allt, men till just ostbrickan med kex har jag av någon ovana ofta köpt kexen. Varför när det blir så gott med hemmagjorda och det är ju enkelt också. Här kommer ett recept på grahamskex och fler lär det bli.
Grahamskex:
2 dl havregryn
1 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 msk honung
75g smör
2 msk vatten
Gör så här:
Mixa havregrynen till ett fint mjöl och blanda ner alla torra ingredienser.
Tillsätt smör och honung och tryck ihop till en deg. Tillsätt sedan vatten och knåda ytterligare tills du får en fin deg som går bra att kavla ut.
Kavla ut degen till några millimeter och stansa ut runda kakor.
Lägg på en plåt med bakplåtspapper och nagga med en gaffel eller stansa något fint mönster.
Grädda i ugnen ca 12-15 minuter på 175 grader.
Servera med ost och marmelad.
Otroligt gott
Ha en toppendag
Kram kram
Alva
Hur länge kan dessa förvaras? Hur? 🙂
Låter jättegott och perfekt till en julklapp jag planerar ^^
victoriasprovkök
Ja de kan förvaras som vanliga kex i en burk men kanske inte ska ligga för länge så baka dem när du ska ge bort dem?
Carina
Verkar mums! Men, har ej grahamsmjöl hemma o när jag köper blir det bara stående. Tror du jag kan ersätta med typ 0,75 vete och 0,25 vetegroddar?
victoriasprovkök
Funkar säkert men jag hade nog satsat på någon annan form av lite grövre mjöl.
Eva Grip
Jag följde receptet men kunde inte kavla. Det bara klibbade.
victoriaadmin
Lite mer mjöl om det klibbar.