Boston cream donuts…
Godmorgon, solen strålar in och det är nu man ser att det är dags att tvätta fönstrena;) Idag tänkte jag bjuda på fantastiska små Boston cream donuts, en väldigt snabb och enkel variant som passar perfekt som extra tilltugg till mysfrukosten eller som fika.
Boston cream donuts, 8 små:
4 smördegsplattor 15×15 cm
1 ägg
Vaniljfyllning:
1 1/2 dl vaniljkräm
1 dl vispgrädde
1 nypa vaniljpulver
Chokladtopping:
1 1/2 dl florsocker
3 msk kakao
Lite mjölk
Gör så här:
Vispa upp ägget i ett glas och pensla på ägg på på ena sidan av smördegsplattorna. Sätt ihop dem 2 och 2.
Du har nu 2 dubbla smördegsplattor.
Stansa ut 8 runda ”kakor” jag använde ett lagom stort glas. Mät ut så du får ut så mycket som möjligt av smördegsplattorna, stansa varje ”kaka” med en gaffel så det blir hål.
Värm upp rikligt med olja till 185 grader i en gryta. Ha alltid ett passande lock nära till hands när du kokar olja och var väldigt försiktig för oljan blir riktigt varm och kan fatta eld.
Lägg ner smördegs ”kakorna” i den varma oljan och låt dem koka några minuter (Vänd på dem tills de fluffat upp och fått lite färg. La upp dem och lägg dem på ett hurhållspapper tills de svalnat.
Vaniljfyllning:
Vispa grädden hårt och blanda ihop den med vaniljkrämen. Tillsätt en nypa vaniljpulver. Jag använde pulver vaniljkräm denna gång, brukar göra egen men det är valfritt, funka bra med pulver också om man vill det ska gå extra snabbt.
När donutsen svalnat helt så spritsar du i fyllningen.
Chokladtopping:
Blanda florsocker och kako i en skål, tillsätt lite mjölk i taget, börja med någon matsked tills du får lagom tjock konsistens. Det ska inte bli för tjock men inte rinnigt.
Doppa sedan de fyllda donutsen i chokladen och låt stelna.
Mumsa på, det är såååå gott och lite extra lyxigt.
Stansa ut runda ”kakor” som du trycker i en gaffel i så du får 4 små hål i varje ”kaka”
Koka dem i olja tills de fått fin färg och fluffat upp sig.
Boston cream donuts, otroligt gott!!
Ha nu en riktigt fin dag, hoppas solen lyser hos dig också.
Kram ❤️