Choklad brownie med krämig fudge
Alltså choklad, hur gott är inte det? Choklad brownie med krämig fudge tänker jag tipsa er om idag. Det är så sjukt gott så det nästan blir lite jobbigt. Ni vet man vill bara äta mer och mer jobbigt… Enkelt är det såklart också, så det är bara att baka på, smaska inye i er alla på direkten bara, hört att man kan må lite dåligt då;)
Choklad brownie med krämig fudge, 8-10 bitar
Brownie:
65g smör
1 1/4 dl strösocker
1/2 dl kakao
1 nypa salt
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
3/4 dl vetemjöl
Fudge:
3/4 dl vispgrädde
100g mörk choklad
1/2 tsk smör
Topping:
7 delade dumlekolor
1 hand cashewnötter
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
börja med brownie: Smält smöret i en kastrull och tillsätt sedan socker, kakao, salt, vaniljsocker och ägg. Rör om så allt blandas. Tillsätt mjölet sist och rör till en slät smet. Klä en avlång brödform (limpform, sockerkaksform som är ca 10×25 cm) med bakplåtspapper. Häll i smeten, bred ut och grädda ca 12 minuter. Den ska vara lite kladdig men inte för kladdig, den ska stanna till och inte var rinnig när du tar ut den. Låt kakan kallna.
Gör fudgen: Hacka chokladen, värm upp grädden i en kastrull och lägg i chokladen. Ta av från värmen och låt chokladen smälta under omrörning. Tillsätt lite smör och rör om. Häll fudgen över botten.
Hacka dumlen och strö över den och cashewnötter över kakan. Ställ in i kylen. Dela kakan i 8-10 bitar.
Mumsa på, kan serveras med grädde eller glass men är så god som den är utan tillbehör också. Dubbla gärna satsen och du ska bjuda många för det lär gå åt en del;)
Nu är det nog dags jag fixar till mig lite ska träffa en vän och ut på äventyr:)
Kram kram ❤️