Söta choklad och jordnötsägg
Julen varar än till påska…. det stämmer bra här i Örebro i alla fall, snön som kom börjar nu äntligen smälta bort, sakta men säkert och förhoppningsvis är den borta när påsken är över. Men än är det lite kvar av påsken och det firas med söta choklad och jordnötsägg. De är lite sådär jobbigt goda och riktigt enkla att göra med ett fåtal ingredienser, så vad väntar du på? Testa på direkten och hinner du inte göra dem till påsk funkar de precis lika bra vilken dag som helst, går ju att forma dem till nåt annat om man vill. Varför inte ett hjärta och bjuda en god vän på dem.
Söta choklad och jordnötsägg
3 dl florsocker
1 1/2 dl jordnötssmör
1 tsk vaniljsocker
2 1/2-3 msk mjölk
100g mjölkchoklad
1/2 msk kokosolja
Strössel till topping
Gör så här:
Mixa samman floroscker, jordnötssmör och vaniljsocker, tillsätt lite mjölk i taget tills du får en deg du kan forma, ungefär som en mandelmassa. Forma degen till en rund boll och platta sedan till den och forma till ägg eller något annat fint. Lägg äggen på en tallrik med bakplåtspapper och sätt in dem i frysen ca 10 minuter.
Smält chokladen och tillsätt lite kokosolja, låt svalna något och doppa sedan ner äggen i chokladen. Lägg äggen på ett bakplåtspper på en tallrik, strö över strössel och ställ in i kylen tills de stelnat. Förvaras i kylen och njut av ruggigt goda ägg.
Hoppas nu att ni får en riktigt fin dag, här hemma blir det rätt lugnt, har lite att fixa med men sen ska jag försöka kurera mig ordentligt så jag blir helt frisk från min förkylning snart.
Kram Kram