Kolacheese fylld chokladkaka med
magiskt chokladtäcke
Chocolate, alltså den här kakan blev helt magiskt god, en Kolacheese fylld chokladkaka med magiskt chokladtäcke. För chokladälskaren kan det knappast bli bättre, som att komma in i en riktig chokladdröm. Ja, ni förstår. Fyllningen är en krämig och god kolacheese som man flyger upp på molnen av för den är sååå god. Enkelt är det också och inget krångel så det är bara att sätta fart nu och baka. Passar fint vid alla olika tillfällen.
Kolacheese fylld chokladkaka med magiskt chokladtäcke
4 dl vetemjöl, 240g
2 tsk bakpulver
1 dl kakao
2 dl filmjölk
200g smör
5 stora ägg
4 dl strösocker
Kolacheesefyllning:
1 burk karamelliserad mjölk 395g
200g naturell philadelphiaost
Chokladtopping:
1 dl vispgrädde
200g mjölkchoklad
Topping:
Dumle, mjölkchoklad och polly
Mini marshmallows
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och strösocker riktigt vitt och fluffigt med en elvisp eller maskin.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt filmjölk. Rör om.
Blanda ihop alla torra ingredienserna i en bunke och sikta ner de torra ingredienserna i äggvispet, rör om försiktigt och tillsätt sedan filmjölksblandningen. Rör om försiktigt, vispa inte för hårt för smeten ska fortfarande vara fluffig.
Häll över smeten i en plåt med bakplåtspapper ca 30×30 cm och sätt in i ugnen ca 15-18 minuter. Kakan ska vara torr när du provar med en sticka. Men ha den inte inne för länge så den blir för torr.
Låt kakan svalna helt och gör sedan hål i kakan med hjälp av en rundstav eller liknande. Hålen ska inte gå ända ner i botten men nästan.
Blanda ihop karamelliserad mjölk med philadelphiaost till en slät kräm, spritsa försiktigt ner krämen i hålen och bred resterande fyllning över kakan. Ställ in kakan i kylen.
Hacka mjölkchokladen och hetta upp grädden i en kastrull, den ska inte koka. Lägg i mjölkchokladen och rör om tills du fått en slät kräm. Låt svalna och bred ut över kakan.
Toppa kakan med halverade dumlekolor, mjölkchoklad, polly och mini marshmallows, Klicka eventuellt över lite av kolacheesefyllningen om du har någon kvar.
Ställ in i kylen så toppingen stelnar till lite och skär i bitar.
Olala helt magiskt…
Kram Kram
Pernilla de vries
Har haft kakan inne betydligt längre än 18 minuter. Förvisso i en lite mindre form med den dallrar fortfarande ?
victoriasprovkök
Tiden är väldigt mycket beroende på ugn och storleken på formen kan ha stor betydelse. Ha kakan inne tills den inte är kletig längre.
Ana
Kan man frysa denna underbara kakan?
victoriasprovkök
Inte testat men borde funka bra 🙂