Hallonsylt med chiafrön
I somras hängde jag i hallonbuskarna titt som tätt för jösses vilket hallonår det var här i Örebro i alla fall. Underbara, stora, fina hallon både röda och gula vildhallon. Hallon med mjölk är en riktig succé men även hallonsylt hör till favoriten. Den här sylten är så otroligt god, det smakar verkligen sommar och minnena från de taggiga buskarna kommer fram igen. Att den dessutom är hälsosam gör ju inte saken sämre direkt.
Enkelt och som vanligt galet gott så har du en påse hallon från sommaren så kör igång på direkten.
Hallonsylt med chiafrön
225g hallon
1 msk flytande honung
1 krm Vanlijpulver
1 1/2 msk chiafrön
Gör så här:
Koka upp hallonen, blanda sedan ner honung, vaniljpulver och chiafrön. Blanda om så allt blandas väl och häll upp i en burk. Ställ in i kylen över natten tills sylten kallnat och chiafröna gjort sylten tjockare.
Njut av en nyttig sylt till gröten eller varför inte i yoghurten eller filen. Galet gott vilket som.
Testa nu min galet goda Hallonsylt med chiafrön. Kan liksom inte bli mer sommar såhär mitt i vintern. Kram kram
Frida
Hur länge håller sig den i kylen? Antar annars att dem går att frysa? 🙂
victoriasprovkök
Kanske nån vecka eller 2, men jag gör ofta bara små burkar