Tunna belgiska våfflor
Jag gillar verkligen våfflor och gör både tjocka och tunna belgiska våfflor. Nu kanske de belgiska våfflorna ska vara tjocka men det här receptet med bakpulver fungerar utmärkt att göra som tunna våfflor. Jag gillar när våfflorna är lite mjukare och inte så frasiga så det här receptet har alltid varit mitt favvorecept på tunna belgiska våfflor. Testa du också, sååå goda med lite vispad grädde och jordgubbssylt eller varför inte smör och ljus sirap som är en av mina favoriter när det kommer till topping på våfflor.
Tunna belgiska våfflor ca 12 st
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
1 dl strösocker
2 äggulor
4 1/2 dl mjölk
120 g smör
2 äggvitor
Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Smält smör i en kastrull och tillsätt mjölk och äggula. Vispa så allt blandas.
Tillsätt mjölkröran i mjölblandningen och rör till en slät smet.
Vispa äggvitan i en bunke till ett hårt skum. Vänd ner äggviteskummet försiktigt i bunken och rör lite lätt så allt blandas ihop. Låt smeten stå och dra ca 20 minuter.
Grädda våfflorna i ett våffeljärn med smör.
Kram Kram