Saffrans mazariner i långpanna
November, den här månaden då alla mina smarriga saffransrecept kommer… eller då jag funderar ut alla nya goda grejer och vill testa allt på en gång. De här blev en riktig HIT måste jag säga. Alltså du bara måste prova dem. Saffrans mazariner i långpanna, det kan jag leva länge på;)
Saffrans mazariner i långpanna ca 24 st små
180g smör
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
135g vetemjöl ca 2,1 dl
3 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
2 dl mandelmjöl
1 tsk vaniljsocker
1 paket saffran 0,5g
Topping:
3 dl florsocker
ca 2 msk kallt vatten
Ev hackade mandlar
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull.
Vispa ihop ägg och mjölk i en bunke.
I en annan bunke blandar du ihop vetemjöl, socker, bakpulver, mandelmjöl, vaniljsocker och saffran. Rör om så allt blandas. Tillsätt sedan ägg och mjölkblandningen och rör om. Till sist tillsätter du smöret och rör om till en smet.
Häll smeten i en ugnsform som är täckt med bakplåtspapper, formen ska vara ca 20×30 cm så de inte blir för tunna.
Sätt in kakan i ugnen ca 25 minuter på 200 grader. Tiden beror på ugnen samt tjockleken på kakan. Så håll koll. Stick med en sticka i slutet av gräddningen och den ska vara torr.
Låt kallna, dela kakan i lagom stora bitar, jag gjorde rätt små. Sära på bitarna. Blanda ihop ingredienserna till toppingen i en skål, ta lite vatten i taget tills du får en lagom tjock smet. Klicka på toppingen, vill du kan du även toppa med lite hackade mandlar.
Sååååå gott!!
Den blir sådär härligt tung av massa smör;)
Kram Kram hoppas jag lyckas med att inspirera dig till massa god bakning;)
Föl mig gärna på Instagram om du inte redan gör det… HÄR
Sara Jansson.
Vad gott. Finns det bakverk utan socker?
victoriasprovkök
Bröd brukar jag göra utan socker och du kan ofta utesluta socker. Söta bakverk däremot är det ju dock socker i. Även om du sötar med tex dadlar. Men det blir ju lite nyttigare i alla fall. Jag personligen gillar inte sötningsmedel tycker det blir en konstig smak på bakverken men annars kan man ju använda det. Kram
Mikaela
Wooow, denna saffransmazarin smälter i munnen, så god. Tack för julens ljuvligaste lyxkaka.
victoriasprovkök
Tack fina du så kul att höra:)
Kajsa
Hej!
Jag undrar om du tror att det funkar att köra på dinkelmjöl eller glutenfritt mjöl?
victoriaadmin
Har tyvärr inte provat men mandelmjöl bör det vara i, du kan säkert byta ut vetemjölet mot dinkel… Men glutenfritt då behöver nog receptet justeras lite .
Josefina
Mums! Kan man byta ut mandelmjöl mot enbart vetemjöl?
victoriaadmin
Det blir tyvärr inte samma sak om du byter ut mandelmjölet.
Saffransmazarinrutor – Marie's Food Obsession
[…] Inte ett namn som rullar av tungan direkt, men väldigt gott! Jag hittade receptet här. […]