Smörstekt torsk med krämig räksås
En smörstekt torsk med salt och peppar, kan knappast bli enklare eller godare när det kommer till fisk. Lägg sedan till en supergod och krämig räksås och lite kokt potatis och du är i hamn. Sååå himlans gott, perfekt när du vill lyxa till middagen lite extra på ett enkelt sätt!
Smörstekt torsk med krämig räksås, 3-4 portioner
700g färsk torsk
Smör
Salt
Vitpeppar
Krämig räksås:
2 msk smör
1 1/2 msk vetemjöl
1 1/2 dl vatten
2-3 dl vispgrädde
1 fiskbuljongtärning
1/2 msk finhackad dill
400g räkor med skal, skalade
Salt
Vitpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela torsken i lagom stora bitar. De tjockaste delarna på torsken skar jag i bitar som var ca 5-6 cm breda och den tunna delen på torsken rullade jag ihop som en rullad. Salta och peppra torsken och bryn sedan i en het stekpanna med rikligt med smör. Låt fisken ligga stilla en stund i stekpannan och vänd sedan försiktigt. Jag lade sedan mina torskbitar i en ugnsform, klicka på lite smör och dill och stekte klart dem i ugnen ca 5-10 minuter. Du kan såklart steka klart dem i stekpannan om du önskar det.
Skala räkorna. Smält smöret till såsen i en kastrull, tillsätt vetemjöl, rör om och tillsätt vatten, grädde och buljong. Låt puttra på svag värme tills såsen tjocknat lite. Tillsätt dill, salt, vitpeppar och lägg till sist i räkorna, låt dem bara bli varma. Önskar du tjockare sås tillsätt lite mer vetemjöl som du blandar med en skvätt vatten. Önskar du tunnare sås tillsätt mer vätska.
Servera torsken tillsammans med den krämiga räksåsen och kokt potatis eller varför inte potatismos som är så gott till torsk.
MUMS såå himlans gott!
Alltså kolla in den torsken, passa på att köpa fisk i veckoslutet torsdag-fredag då brukar det kunna finns fin fisk till fina priser.
Kram Kram hoppas du får en riktigt fin lördag;)
Följ mig mer än gärna på Instagram HÄR