Pulled pancake
Onsdag och dagarna bara rusar förbi. 7 oktober helt galet vart tog september vägen? Idag tänkte jag tipsa er om Pulled pancake som är riktigt gott till frukost eller kanske som ett mellanmål.
Pulled pancake
2 dl vetemjöl
3 msk strösocker
1 nypa äkta vaniljpulver
1/2 krm salt
1 1/4 dl mjölk 3%
3 äggulor
3 äggvitor
Topping:
Florsocker
Gör så här:
Blanda ihop alla torra ingredienserna i en bunke. Vispa sedan ner äggulor och mjölk. Äggvitorna vispar du fluffigt i en bunke och rör ner i pannkakssmeten.
Klutta i smör i en stekpanna och häll i smeten, bred ut den jämt. Stek pannkakan på låg värme tills den börjar tjockna. Håll koll så den inte bränns i botten. Vänd pannkakan och stek klart den på andra sidan. Jag brukar ta en tallrik till hjälp när jag vänder pannkakan. Lägg den platta tallriken över pannkakan och vänd runt, lägg sedan försiktigt i pannkakan igen genom att försiktigt få av den från tallriken. När pannkakan stekt klart på båda sidorna så drar du isär pannkakan i små bitar med tex en gaffel.
Pudra över florsocker och servera med tex sylt och grädde eller smör och sirap, eller grädde och färska bär… Ja, det du gillar helt enkelt.
Smaklig måltid:)
Hoppas du får en fantastisk dag och njut av hösten.
Kram och följ mig mer än gärna på Instagram Victorias_provkok om du inte redan gör det. Eller på Facebook om du använder det HÄR.
Mia
Vilken fin idé! Tänker att det är toppen att låta alla välja den variant de önskar med frokt, bär, grädde, sås osv. Ska absolut prova till planerade långfrukosten till helgen! Nu är den nära! 🙂