Kanelbulle pannkakor
Jag älskar som ni vet kanelbullar och att jag inte gjort sånna här godingar innan är väl bra konstigt. Så himla goda Kanelbulle pannkakor som passar utmärkt om du vill lyxa till frukosten lite extra. Inspirationen hittade jag hos Fredriks Fika men jag tog receptet från mina vanliga amerikanska pannkakor och ändrade om lite i toppingen och de blev så sjukt goda. Sååå nu är det bara för er att testa på världens godaste kanelbulle pannkakor. Känner ni doften?
Kanelbulle pannkakor 10-12 st
3 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk malen kardemumma
2 krm salt
2 dl mjölk
1/2 dl vispgrädde
35g smält smör
1 ägg (ca 52g)
Kanelfyllning:
60g mjukt smör
1 dl brunt farinsocker
1 msk kanel
Topping:
Ljus sirap
Pärlsocker
Smör
Gör så här:
Vispa ihop mjukt smör med farinsocker och kanel. Lägg fyllningen i en spritspåse med liten rund tyll. Se till så du kan spritsa ut fyllningen så det inte blir för liten tyll.
Blanda ihop alla torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt sedan mjölken och grädden och vispa ihop till en klumpfri smet. Tillsätt därefter smör och ägg och vispa lite till, tills du fått en fin smet. Låt smeten dra 10 minuter.
Värm upp en stekpanna och tillsätt smör, klutta i smet till ca 3-4 små pannkakor, spritsa på toppingen och stek på medelvärme/låg värme tills de börjar bubbla lite, då vänder du och steker lite till. Pannkakorna börjar bubbla lite lätt på ytan då är det dags att vända på dem försiktigt. Pannkakorna ska få en fin gyllene färg, blir de för mörka så sänk värmen ytterligare.
Toppa med sirap, pärlsocker och smör vid servering. SÅÅÅÅÅ galet gott!
Alltså kolla in dessa….
Hoppas att du får en riktigt fin dag….och att du också får lite ledigt;)
Kram och du, följ mig mer än gärna på Instagram Victorias_provkok eller Facebook HÄR