Krämiga chokladbars
Ni var väldigt många som blev sugna på att testa dessa Krämiga chokladbars när jag visade upp de på Instagram igår, så himla roligt. De blev vääääldigt goda måste jag säga. Ni vet en krämig god insida täckt med ett tunt täcke av krispig mörk choklad. Ni bara måste prova och ännu bättre är det att de är liiite nyttigare då de är sötade med dadlar. Chokladen utanpå kan man välja vilken man själv vill men jag tog en mörk bakchoklad så den är väl lite socker i. Men goda som gatan blev de i alla fall.
Krämiga chokladbars 5 st
10st färska dadlar (140g)
1 msk kakao
1 msk jordnötssmör
1 dl riven kokos
1 msk vatten
Topping:
100g mörk choklad
Hackade mandlar
Gör så här:
Lägg dadlar, kakao, jordnötssmör, kokos och vatten i en liten bunke och mixa slätt, jag använde en stavmixer.
Lägg upp på ett bakplåtspapper och forma till en liten rektangel som är ca 1 1/2 cm hög. Se till så du får raka kanter. Lägg in i kylen en stund. Skär sedan din rektangel i 5 stavar som är ca 2-2 1/2 cm breda. Lägg in i frysen en stund.
Smält chokladen över ett vattenbad och låt svalna något. Doppa sedan barsen i chokladen och låt rinna av lite, lägg upp på en bricka med bakplåtspapper. Toppa med hackad mandel och låt stelna helt i kylen. Ät och njut, förvara i kylen.
Alltså så himla goda, perfekta när sötsuget sätter igång eller när du behöver en liten extra energikick:)
Jag tog med ut i båten, hade de i kyla så de höll sig fint. MUMS!
Hoppas du får en härlig dag, vi velar och vet inte riktigt om vi ska åka ut på sjön idag eller inte. Kanske blir en liten tur:) Har lite att fixa med hemma också och i morgon, onsdag och torsdag ska det bli riktigt varmt i Örebro.
Kram Kram
Följ mig gärna på Instagram Victorias_provkok eller på Facebook HÄR