Picklade rosa ägg
Påsken närmar sig med stormsteg och våren är här även om Örebro har fått lite snö igen…men värmen kommer snart, det är jag säker på och det ska bli så himla skönt:) Men nu över till påsk, då vill i alla fall jag lyxa till det med lite påskig mat och vad passar bättre än ägg? Idag vill jag därför tipsa om Picklade rosa ägg som har blivit poppis att göra. De är supergoda och får en sån underbart fin rosa färg helt naturligt från rödbetan. Visst blir de läckra? Toppa äggen med något gott, jag valde att göra en hemmagjord dillmajonnäs, enkelt och galet gott!
Picklade rosa ägg
2 rödbetor (Skalade och grovt rivna)
5 dl vatten
3/4 dl socker
1 dl vitvinsvinäger
1 tsk salt
6 kokta ägg (Skalade)
Topping:
Dillmajonnäs
Färsk dill
Gör så här:
Koka upp vatten, socker, salt och vinäger i en kastrull, tillsätt rivna rödbetor och låt sjuda 30 minuter. Ta av lagen från värmen och sila bort rödbetorna, låt lagen svalna. Koka ägg så de blir hårdkokta och låt svalna de också, skala äggen och lägg de i rödbetslagen så äggen täcks av lagen.
Låt äggen stå i lagen över natten i kylskåpet. Om de inte täcks helt eller flyter upp så rotera äggen ibland så de får fin färg på hela sig. Skölj av äggen i vatten och dela de på mitten med en kniv.
Toppa äggen med dillmajonnäs, jag gjorde min vanliga hemmagjorda majonnäs och mixade i massa dill tills den blev grön och fin. Recept på min majonnäs här på Youtube, en liten video där ni får se mig göra majonnäsen:) Lycka till:)
Ha nu en jättefin dag och tack för att just du följer mig och kikar in här, betyder så mycket:):)
För min del blir det lite jobb och en promenad i solen ska jag också hinna med under dagen.
Kram och följ mig gärna på Instagram också Victorias_provkok heter jag där.