Ugnsbakade tomater med vitlök och krämig burrata

Ugnsbakade tomater med vitlök och krämig burrata

Ugnsbakade tomater med vitlök och krämig burrata

Alltså detta är så gott!!
En sån här rätt som jag typ skulle kunna leva på… Varma ugnsbakade små tomater med några skivor vitlök, detta tillsammans med ruccola och en riktigt krämig och god burrata. Som att detta inte var nog så toppas det med en krämig balsamico och lite flingsalt… Alltså så sjukt gott! Några basilikablad funkar också fint om du har det hemma, inget måste.

Detta måste bara testas, kan serveras som lunch med ett gott bröd kanske eller som tillbehör till middagen. Eller ja som brunch eller middag eller vad det nu kan tänkas att vara:) Jag kan äta det till frukost också;);)

Detta recept räcker till 1 portion eller om man delar och äter det som tillbehör så räcker det till 2 portioner.

Ugnsbakade tomater med vitlök och krämig burrata

Ugnsbakade tomater med vitlök och krämig burrata

250g små tomater
Olivolja
Salt
Svartpeppar
1 klyfta vitlök

1 stor näve ruccola
1 burrata
Krämig balsamvinäger
Flingsalt

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela tomaterna på mitten och lägg i en ugnsform. Ringla över rikligt med olivolja, skiva en klyfta vitlök och blanda ner. Smaka av med salt och svartpeppar. Sätt in i ugnen ca 10-15 minuter eller tills tomaterna blivit mjuka och ugnsbakade. Inte för länge men det beror på storleken på de.

Lägg upp en bädd med ruccola på en tallrik, tomma med tomaterna, burrata, flingsalt och sen ringlar du över den krämiga balsamvinägern.

Serveras varmt så njut på direkten!

Ugnsbakade tomater med vitlök och krämig burrata

Håller tummarna för att du också kommer att älska detta!!

KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.