Idag blev det kalops till lunch… Jag är ju ledig och då är det perfekt med långkok… Eller ja det tar väl 1 timma i alla fall, inte så jätte länge med tanke på att man kan göra annat under tiden!!
Du behöver:
Högrev ( valfri mängd)
1 gul lök
5 kryddpepparkorn
5 vitpepparkorn
2 lagerblad
2 morötter
Mjöl
Vatten
Smör
Dela köttet i bitar,hacka löken, bryn på det i en stekpanna eller stekgryta med en klick smör, tills det fått fin färg. Lägg över i en gryta om ni inte redan använder en stekgryta.
Skiva morötterna och tillsätt dem i grytan. Tillsätt vatten, lagerblad, pepparkorn o Vatten ca 1/2 liter ( tillsätt mer efter hand, det måste vara vatten i hela tiden). Låt sjuda på svag värme ca 1 timma tills köttet är mört.
Gör en redning på vetemjöl o vatten o blanda i för tjockare konsistens på såsen. Servera med potatis, rödbetor o gurka!!!