Så gott!! Behöver jag säga så mycket mer när det är kålpudding. Detta är jätte enkelt att göra, tar lite tid i ugnen men vad gör väl det, under tiden kan man ju göra något annat!
Supergod gräddsås
Till detta behöver du:
500g blandfärs
1 dl vatten
1 ägg
Salt
Peppar
1 kg vitkål
1-2 dl vatten
2 msk ljus sirap
Strimla vitkålen och bryn den i en stor gryta eller stekpanna, tillsätt vatten efterhand så att kålen inte bränns, tillsätt sirap mot slutet och låt kålen mjukna något.
Blanda alla ingredienser till köttfärsen.
Lägg ett lager kål i en ugnsform, platta ut köttfärsen ovanpå kålen, lägg ett lager kål på köttfärsen.
Sätt in i ugnen ca 45 minuter / 175 grader.
Gräddsås:
3 dl grädde
1/2 msk soja (kikkoman)
1/2 msk köttfond
1 msk svartvinbärsgelé
Lite salt
1 msk Vetemjöl
Smör
Smält smör i en kastrull blanda i vetemjöl o rör om så alla klumpar försvinner. Blanda i de övriga ingredienserna och låt sjuda på svag värme.
Servera med kokt potatis och lingonsylt mums;)