Blev så sugen på Apelsinmarmelad så jag var bara tvungen att göra en burk eller 2 burkar blev det! Jättegod blev den och så vet man ju vad man stoppar i sig och det var jätte enkelt också, kan verkligen rekommenderas… Gott till är ju skorpor men det hade vi inga så det fick bli tekaka istället;)
Detta kan ju även med en liten handvändning förvandlas till en ” gå bort present”.
Apelsin kött och skal kokas i vatten 25 minuter.
Sedan blandas socker i o kokas lite till och vips… Så var det klart!
Till 2 små burkar:
300g apelsiner ca 2 st
2 dl vatten
3 dl syltsocker
Skölj apelsinerna väl och skala den.
Skär bort de vita hinnorna från skalet, skär skalet i tunna strimlor och fruktköttet i små bitar ( försök få bort så mycket av den vita hinnan som är möjligt).
Lägg skal o fruktkött i en kastrull, tillsätt vatten och koka ca 25 minuter.
Tillsätt syltsocker o koka ytterligare 5 minuter.
Ta kastrullen från värmen och skumma marmeladen.
Häll upp den i varma burkar och låt svalna innan locket sätts på.
Finfint på skorpan!!!