Ikväll gjorde jag en riktigt fin burgundisk köttgryta… Så Jättegod blev den! En riktig höjdare;) Det tar lite tid att göra denna gryta men det är absolut inte jobbigt med tanke på att den i stort sett sköter sig själv på spisen! Detta recept räcker nog till ganska så många… Jag gjorde hälften ungefär och det räcker minst till ca 4 personen beroende på hur hungrig man är;)
Du behöver:
1 1/2 kg högrev ( i bitar ca 2•2cm)
2 morötter (i skivor)
2 gula lökar (i skivor)
11/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
3 msk vetemjöl
6 dl rött vin
5 dl köttbuljong (5dl vatten +1köttbuljongtärning)
2 msk tomatpuré
1 lagerblad
3 vitlöksklyftor (pressade)
400g champinjoner ( klyftor)
2 paket skivat bacon ( strimla o bryn i stekpanna)
Bryn köttet i en stekpanna o lägg över i en gryta eller ännu bättre bryn i en stekgryta o låt köttet vara kvar där!
Fräs morot o lök, lägg allt i grytan med köttet och pudra över mjölet, rör om.
Tillsätt vin o buljong så att det täcker.
Tillsätt tomatpuré, salt, peppar, lagerblad o vitlök. Koka allt ca 30 minuter. Tillsätt sedan bacon o champinjoner och koka ytterligare minst 30 minuter gärna längre. Känn så köttet är mört.
Servera grytan med tex ris eller bulgur:)
Lätt som en plätt!!!