Här kommer ett recept på finfina bröd… Det här är ganska grova bröd, jag gör oftast ljust bröd men dessa är inte tokiga alls.. Receptet kommer ursprungligen från en restaurang i London!
Till ca 8 bullar behövs följande:
3 1/2 dl ljummet vatten
25 g jäst
1 tsk socker
1 tsk salt
5 dl grahamsmjöl
2 1/2 dl vetemjöl
Till pensling behövs:
Äggvita eller filmjölk för att få en krispig och god yta.
Garnering:
Havregryn
1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt ljummet vatten och rör så jästen löses upp.
2. Tillsätt socker, salt och båda mjölsorterna. Arbeta ihop degen och låt den jäsa under bakduk ca 30 min.
3. Lägg upp degen på mjölat bakbord och knåda degen lätt. Dela degen i 8 bitar och forma till runda bollar.
4. Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Låt jäsa 30 minuter.
5. Pensla med äggvita eller filmjölk och strö på havregryn.
Grädda i 225 grader 8 – 10 minuter.
För övrigt är jag fortfarande inte bra… Men blir förhoppningsvis bra om några dagar nu när jag äter penicillin.
Tur att jag har en massa kanonbra recept i ”banken” som jag kan dela med sig av till mina kära läsare;)
Ha en trevlig lördag