Det jublades i köket idag;) Det serverades Currydoftande fiskgryta till middag! Rasande gott;) denna måste ni testa och självklart går det att byta ut en av fisksorterna till räkor…
Det går även att göra soppa av den om man tar dubbel krossade tomater, grädde och fiskbuljong!
Till ca 4 personer behövs:
1 purjolök (strimlad)
Curry ( efter egen smak)
1 burk krossade tomater ( mutti)
1 fiskbuljongtärning
2 dl vispgrädde
Salt
Peppar
600 g fisk ( lax och torsk eller räkor)
Smör
Fräs purjolök och curry i en klick smör i en gryta.
Tillsätt krossade tomater, fiskbuljong och grädde.
Salta och peppra.
Dela fisken och tillsätt i grytan låt sjuda på svag värme ca 5 minuter.
Har du räkor tillsätt dem sist.
Servera med pressad potatis eller potatismos!!
Mumsigt värre… Till detta serverade jag en tomat och rödlökssallad.
Till den behövs:
Tomater ( mogna)
Skivad rödlök
Balsamvinäger
Olja
Blanda Balsamvinäger och olja ( lika delar) och blanda med tomat o rödlök. Låt med fördel stå och dra en stund!!
Nu är det dags för efterrätten som läggs ut lite senare;)
Ha en mysig kväll!