Kvällens middag blev fyllda kotletter. Fyllningen bestod av hackad paprika, skinka och dijonsenap. Till det en god svampsås på champinjoner och pressad potatis.
Testa denna och ni kommer inte och bli besvikna;)
Till 4 personer:
4 tjocka fläskkotletter
4 tsk dijonsenap
4 skivor rökt skinka ( hackad)
1 grillad paprika (hackad)
Salt
Peppar
Lite vetemjöl
Sås:
250 g champinjoner (skivade)
1 klyfta vitlök (pressad)
2 schalottenlökar (hackade)
2-3 dl vispgrädde
1 msk kalvfond
Salt
Peppar
Skär en ficka i varje kotlett.
Blanda dijon, skinka, paprika, salt, peppar o lite mjöl i en bunke.
Stoppa i lite av fyllningen i varje kotlett.
Vänd kotletterna i vetemjöl.
Stek i en stekpanna med en klick smör tills de fått fin färg. Lägg åt sidan.
Gör såsen genom att bryna lök o champinjoner i en stekpanna.
Blanda sedan i övriga ingredienser till såsen. Lägg i kotletterna o låt puttra ca 10 minuter i såsen. Tillsätt mer grädde om det behövs.
Servera med pressad potatis!!