Här ska ni få ett riktigt gott recept på en Thaicurrysoppa, ganska stark blir den men otroligt god… Thailändare kan det här med matlagning det vill jag lova;) Läget hos min hals är fortfarande inte bra… Svullet och jobbigt:( trist, sitter här i soffan o hänger men tänkte i alla fall muntra upp er lite med denna goda soppa!
Det som behövs till 3-4 personer är:
1 gul lök ( hackad)
2 vitlöksklyftor ( hackade)
1 äpple (skalat o tärnat)
30 g färsk ingefära ( skalad o hackad)
2 citrongräs (finhacka roten)
1 msk röd currypasta
Smör
2 dl vitt matlagningsvin
4 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2 dl kokosmjölk
2 dl grädde
Fräs lök, vitlök, äpple, ingefära, citrongräs och röd curry i en klick smör i en gryta.
Tillsätt vin o låt koka in tills vätskan försvunnit nästan helt.
Tillsätt grädde, vatten, hönsbuljong och kokosmjölk och låt sjuda ca 10 minuter.
Mixa soppan slät.
Smaka av med salt o peppar.
För att få soppan lite matigare tillsätt kyckling ( delad i bitar, kokas med i soppan), räkor eller kräftstjärtar.
När jag gjorde hade jag i kyckling men nästa gång blir det nog tigerräkor!
Nu ska jag ta och vila ännu mera 😉