Åt lite thaimat till middag ikväll… Älskar den sortens mat, spännande smaker och otroligt gott!! Dessa frikadeller kan göras på vilken färs som helst men jag valde blandfärs och det tyckte jag blev toppen:)
Till dessa härliga frikadeller för 4 personer behövs:
500g valfri färs
4 msk sweet chilisås
2 msk fisksås
2 klyftor vitlök
2 liter vatten
12 färska champinjoner
1 röd paprika
1 burk färdig grön thaicurrybas på burk
Äggnudlar
Blanda färsen med chilisås, fisksås, och pressad vitlök. Rulla färsen till små bollar (jag fick ca 50 frikadeller så de ska vara ganska små).
Sjud frikadellerna i vatten ca 4 minuter och häll sedan bort vätskan.
Skiva champinjoner och skär paprikan i bitar.
Koka upp grönsakerna tillsammans med thaicurrybasen.
Lägg i frikadellerna och låt sjuda med någon minut.
Red eventuellt av såsen lite om en tjockare konsistens önskas ( maizena eller vetemjöl+ lite vatten).
Thaicurrybasen jag köpte såg ut så här men det finns ju andra märken också… De står vid de andra utländska produkterna och vid nudlarna.