Ojojoj det blev visst lite för god varmrätt, jag har ätit på tok för mycket, men riktigt fint var det;) det blev som sagt Angus biff som är ett hängmörat och väl marmorerat kött av väldigt hög kvalitet, vill ni ha ett riktigt fint kött ska ni satsa på Angus kött, lite dyrare men värt varenda krona!!!
Till den goda biffen blev den den klassiska potatisgratängen, vitlöksfrästa haricot verts och en mycket god krämig kantarellsås… Så in i bombens gott;)
Potatisgratäng:
Skivad potatis till 4 personer
Ca 5 dl Vispgrädde
1 skivad gul lök
1 vitlöksklyfta
Salt
Peppar
Lägg i potatis, lök och vitlök i en gratängform.
Salta och peppra och häll över grädden.
Sätt in i ugnen ca 45 minuter på 200 grader.
Låt svalna lite innan servering.
Kantarellsås:
150 g kantareller ( frysta går jättebra)
3 dl grädde
En skvätt soja
Salt
Peppar
Eventuellt lite buljongpulver
Smör
Smörstek kantarellerna i en gryta tills det mesta av vattnet är borta från kantarellerna.
Tillsätt grädde, soja, salt och peppar. Låt sjuda på medelvärme och rör om då och då. Låt koka ihop tills såsen tjocknat, smaka av och tillsätt eventuellt en gnutta buljongpulver. Låt puttra en stund till.
Ta grytan från plattan och låt dra en stund.
Vitlöksfrästa haricot verts:
Haricot verts
1 klyfta vitlök
Smör
Flingsalt
Smält smöret i en stekpanna och tillsätt pressad vitlök och haricot verts. Låt steka några minuter, salta. Serveras varma eller kalla.
Biff:
Angus biff av valfri sort
Salt
Peppar
Låt köttet ligga framme lite innan det ska stekas. Hetta upp en stekpanna, tillsätt smör låt smälta, tillsätt köttet och låt steka på ganska hög värme, låt köttet ligga stilla, vänd efter några minuter och stek likadant på andra sidan. Salta och peppra när köttet är klart. Låt köttet vila på en tallrik ca 5 minuter så att köttsaften rinner av. Lägg upp allt på en tallrik och servera…
Så in i NORDEN gott;)
Ojojoj nu är jag så mätt så jag är i princip orörlig… Typiskt att jag alltid äter för mycket!!
Ha nu en fortsatt trevlig lördag