Visst är det kul att testa olika sorters bröd, här kommer ett bröd som jag tycker passar väldigt bra till soppa;) riktigt gott och lite roligt att göra bröden i en muffinsform, givetvis kan man göra dem utan formen men med formen blir de kul o lite annorlunda!!
Till ca 12 bröd behövs:
1 paket jäst
4 dl vatten ( fingervarmt)
1 msk olja
2 msk honung
2 tsk salt
2 dl rågsikts mjöl
Vetemjöl
1 dl linfrö (hela)
Smula jästen i en bunke.
Tillsätt fingervarmt vatten, olja, honung o salt. Rör tills jästen löst sig.
Tillsätt rågsiktsmjöl och vetemjöl till degen släpper kanterna på bunken.
Rör ner linfrö, blanda!
Låt jäsa under bakduk 30 minuter.
Dela degen i 12 delar o rulla till runda bullar, lägg ner i en oljad muffinsplåt o låt jäsa 30 minuter till.
Sätt in i ugnen ca 10 minuter på 250 grader.
Servera dessa mumsiga bröd med smör och en skiva ost, gott!!
Denna helg har vi finbesök från Skåneland och kommer att mumsa i oss en massa god mat som vanligt, håll utkik, kommer en hel del smarriga saker 😉
Nu ska vi snart äta semla, hemmagjord så klart, den ska bara svalna lite först… Ni har väl sett mina goda semlor i tidigare inlägg!? Om inte KOLLA!!! De är världsgoda!!