Mmm jag brukar inte äta semlor så ofta men desto godare är det när man väl äter det… Jag fick tag på ett jättebra recept på semlor… Från kryddburken, kanongott när man blandar mandelmassa, grädde och lite bröd… Inte så förtjust i semlor med mandelmassa i klumpar;)
Bullarna blir Jättefluffiga med Manitoba cream istället för vetemjöl!!
Till ca 16 st behövs:
50 gram jäst (söta degar)
100 gram smör
½ tsk malen kardemumma
3 dl mjölk
1 ägg
1 dl strösocker
½ tsk salt
Ca. 1 liter manitoba cream ( eller vetemjöl)
Smält smöret i en kastrull tillsätt mjölk och kardemumma. Smula jästen i en bunke o tillsätt den fingervarma mjölkblandningen. Rör ut jästen. Tillsätt resten av ingredienserna och knåda degen minst 10 min ( gärna med maskin). Pudra över mjöl och låt jäsa under bakduk ca 30 min. Stjälp upp degen på Bakbord o dela degen i ca 16 bitar o forma degen mellan kupade händer så du får en slät bulle. Lägg på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under duk ca 15 min. Grädda i 220 grader ca 10-12 min. Låt svalna innan du skär av locket och fyller semlorna.
Mmm så jättegott!!
Blanda gärna mandelmassan med lite grädde ( ovsipad) o lite urgröpt bröd från semlan!!! Mmm
Lägg i semlan o toppa med grädde!!