Denna dagen har varit toppen, en heldag på relaxen och sedan nu ikväll blir det en 3 rätters middag;)
Kvällen börjar med en supergod förrätt nämligen smörstekt sparris med tryffelaioli, citrontomat och parmesanost. Allt kompletterar varandra smakmässigt i denna rätt och den är så himla god!!
Till denna förrätt behövs:
Tryffelaioli:
1 äggula
1 dl rapsolja
Ca 1 tsk tryffelolja
Salt
1 stor klyfta vitlök (pressad)
1 msk Crème faiche
Vispa (med elvisp) ihop äggula och olja i en bunke, börja med någon droppe olja och öka successivt till en jämn stråle (Ägget och olja ska ha samma temperatur när ni börjar vispa).
Vispa tills allt blir krämigt, tillsätt tryffelolja och vispa.
Sluta vispa och pressa i vitlök och tillsätt salt, smaka av och tillsätt Crème fraiche.
Ställ i kylen en stund så smakerna sätter sig.
Citrontomat:
1 tomat ( hackad i tärningar)
Citron
Hacka tomaten och pressa över citron, blanda i en skål o låt stå en stund.
Smörstekt sparris:
Grön färsk sparris (bryt bort nedersta hårda delen)
Smör
Flingsalt
Bryn sparrisen i en stekpanna i en klick smör några minuter. Salta lite.
Hyvlad parmesanost serveras till…
Lägg upp allt på en talrik och dekorera som du själv vill;)
Såå fint