Här ska ni få en riktig klassiker, nämligen torsk med äggsås, riktigt gott!!
Enkelt och passar de flesta!
Ni behöver:
600g torsk
Sås:
1 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 msk vetemjöl
Smör
Salt
Peppar
3 hårdkokta ägg
Persilja
Potatismos till servering:
Potatis
Vispgrädde
Smör
Salt
Peppar
Mos:
Skala, dela o koka potatis till moset i en kastrull med vatten o salt!
Mosa eller pressa potatisen och blanda med grädde till lagom konsistens o blanda i en klick smör, salta och peppra.
Koka fisken i en gryta med vatten, koka några minuter på svag värme.
Sås:
Smält smör i en kastrull o blanda i vetemjöl, tillsätt grädde o mjölk, krydda med salt o peppar. Låt sjuda någon minut på svag värme, under omrörning.
Hacka ägget och tillsätt i såsen, klipp i persilja.
Använd färsk fisk och äkta grädde för bästa resultat;) Såå gott;)