Idag har jag jobbat… Började dagen med att åka in med bilen till verkstań… Sen jobb och möten. Sen blev det till att åka iväg och handla lite mat… Jag hade ju sån himla otur igår, frysen gick sönder så det blev till att packa ner all mat i en svart sopsäck:( så kan det gå! Det var lite tomt med mat idag…
Ja men det gick ju bra att handla fast att jag stängde på jobbet;)
Det blev lite Entrecote med klyftpotatis och sen Supergod aioli och kantarellstuvning;)
Entrecote
Potatis
Smör
Salt
Peppar
Lägg fram köttet och låt det ligga framme 30 minuter innan det steks.
Klyfta potatisen och smält en klick smör, pensla på smöret på potatisen och sätt in potatisen i ugnen på 200 grader ca 35 minuter. När potatisen börjar bli klar, stek köttet. Krydda potatisen och köttet med salt och peppar.
När köttet är färdigstekt, lägg upp på en tallrik och låt köttet rinna av några minuter innan det serveras!
Aioli:
1 äggula
1 dl mat eller rapsolja
1-2 klyftor Vitlök ( finriven)
Salt
Vispa ihop äggula och olja med en elvisp (det ska vara samma temperatur på olja och ägg). Vispa först i några droppar olja, sedan en jämn tunn stråle och sedan lite mera, tills röran tjocknat.
När röran blivit lagom tjock blanda i vitlök och salt och smaka av.
Om röran blir för tjock, blanda då i lite vatten.
Kantarellstuvning:
Kantareller ( färska eller frysta)
Vispgrädde
Salt
Peppar
Kantarellfond
Smör
Stek kantarellerna i en stekpanna med en klick smör tills vattnet försvunnit ur dem.
Häll på grädden ( inte för mycket) och låt koka ihop tills den tjocknat.
Salta och peppra. Låt svalna något!
Riktigt gott blev det… Satsa på ett kött som är styckat på plats… Bättre kvalitet än färdigpackat tycker jag.
Kom ihåg att köttet steker efter, så stek det inte för länge om du vill ha det lite rosa.
Ha nu en trevlig kväll… Jag ska försöka kurera mitt huvud nu så jag är bra i morgon…
Ha det fint
Jozzan
Tack för ditt recept på klyftpotatis, har aldrig gjort det så sökte i din blogg 😀 Nu är potatisen i ugnen 😀
Jo jag har en fråga, jag ska bjuda hem 3 tjejer på middag och skulle behöva hjälp att knåpa ihop en 3-rätters meny. Något som känns ganska lyxigt men som inte är för jobbigt att tillaga och gärna kan förberedas väldigt mycket så jag slipper tillbringa tiden i köket när de är här. Har du några förslag?