Härliga lördag och till slut kom solen hit också… Har haft det ganska så lugnt idag, har varit och handlat lite mat och hjälpt bästaste pappa med att greja lite med våran altan;) det blir ett finfint soldäck! Sen har jag hunnit planterat lite blommor också… Fråga är om man ska försöka sig på en liten promenad, har ju inte rört mig på över en vecka;)
Dagens lunch blev riktigt goda Laxburgare med en otroligt fin dijoncrème och sen kokt potatis till det… Mums så gott det blev;)
Till ca 4 personer:
500g färsk lax
3 schalottenlökar
1 tsk salt
1 ägg
2 msk grädde
Svartpeppar
Dijoncréme:
2 dl crème fraîche (34%)
1 msk dijonsenap
Serveras med potatis
Finhacka löken och laxen för hand eller i matberedare.. Laxen ska vara väldigt finhackad med var försiktig om du använder matberedare så den inte grötar ihop sig för mycket för det ska synas att det är laxbitar i.
Tillsätt kryddor, ägg och grädde.
Rör om ordentligt.
Klicka ut Laxsmeten i en het stekpanna med en klick smör. Stek burgarna på medelvärme tills de är klara rakt igenom.
Blanda till dijoncrèmen genom att blanda crème fraîche och dijonsenap.
Servera med kokt potatis..
Hacka laxen och löken ungefär så här fint.
Blanda i resterande saker så blir det en sån här fin röra.
Klicka ut smeten i en stekpanna och stek på medelvärme och de blir…
… Så här fina;)
Detta är verkligen supergott och så enkelt att ALLA fixar det;)
Testa får ni se, tror det går hem hos de flesta!!
Maria
Åh, verkar riktigt gott! 🙂