Go’kväll, go’kväll…. Har ni haft en bra dag!? Min dag har bestått av jobb och möten… Det säger väl allt… En helt underbar dag med andra ord;) lite seg nu bara…
Hade ni också SNÖ idag?? Här i Örebro snöade det, det är ju maj, det ska ju inte snöa då… Helt konstigt… Hoppas det var sista snön på ett tag;)
Nu ska jag ta mig i kragen och träna lite sen är det inte så mycket kvar av kvällen… I morgon blir det till att gå till frissan och få ordning på yrvädret som jag har på huvudet;) välbehövligt kan jag lova…
Här kommer ett recept på Isterband med dijonstuvad potatis… Supergott!! Det kanske inte är så många som har ätit isterband och det var länge sedan jag gjorde det, med det var riktigt gott… Den stuvade potatisen med dill och dijon är riktigt god till och passar dessutom bra till kallrökt lax… Om man vill ha det!
Det som behövs till 2 personer är:
2 isterband
Några rödbetsskivor (hackade)
1/2 gul lök (finhackad)
Några skivor ättiksgurka (hackad) eller bostongurka.
Potatis
2 dl vispgrädde
1 tsk dijonsenap
Dill (hackad)
Salt
Vitpeppar
Smör
1 msk vetemjöl
Sätt ugnen på 225 grader.
Dela och koka potatisen.
Gör en skåra i varje korv och fyll med en blandning av hackad gurka, rödbeta och lök.
Sätt in i ugnen ca 10-15 minuter.
Smält smör i en kastrull, blanda i 1 msk vetemjöl och rör om.
Tillsätt grädde, dijon och låt sjuda på svag värme tills det tjocknat något.
Blanda ner hackad dill, salt och vitpeppar. Smaka av. Häll såsen över potatisen vid servering.
Smaklig måltid;)
…och ha en riktigt bra tisdagskväll
karin
så gott!