Burr, har varit ute på jobbet nu i några timmar och jag trodde jag skulle frysa bort eller nåt… Fy så kallt det är ute… Nu smattrar även regnet mot rutan… Svensk vår?
Här ska ni i alla fall få receptet på hemmagjorda korvbröd… Mycket godare än de köpta och det är bara att göra en skåra i dem och svischa in dem i frysen inför vårens och sommarens alla grill kvällar;)
Enkla och riktigt goda, det gillar jag…
Det som behövs till ca 10 st är:
1 1/2 dl mjölk
25 g jäst
1/2 tsk salt
2 msk olivolja
1 msk sirap
1 dl grahamsmjöl
Ca 6 dl vetemjöl
1.Värm mjölken tills den är fingervarm 37 grader.
2.Smula jästen i en bunke och häll över mjölken, lite i taget och rör om tills jästen lösts upp.
3.Blanda i resterande ingredienser, tillsätt vetemjöl tills degen släpper från kanterna på bunken.
4. Låt degen jäsa 30 minuter under en bakduk.
5. Dela upp degen i ca 10 bitar
(mina vägde 40 g styck) och forma till avlånga (jämna) korvar ca 8 cm långa.
6. Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
7. Sätt ugnen på 200 grader och grädda korvbröden i mitten av ugnen ca 8 minuter tills de fått fin färg och är klara.
8. När korvbröden svalnat är det bara att skära ett snitt i dem.
Servera med en riktigt bra grillkorv, själv köper jag robertssons korv, den är toppen;)
Nästa gång jag gör korvbröden ska jag göra dubbel sats och lägga i frysen, TOPPENBRA att ha hemma;)
Nu har visst solen valt att visa sig några sekunder undrar om man skulle ge sig ut på en promenad??!!
Kommer med lite fler recept lite senare för jag har massvis med gott på lager;)
Ha en underbar dag, ses senare
M A T B L O G G E N
Ja, fy vad kallt det har varit idag.
Och hembakat är alltid godast 🙂
BAMBI
Här haglade det lite idag… så ja, kallt var det!!
Alexandra
Bra idé!!
Man vill gärna göra så mycket som möjligt från scratch… och med tanke på hur länge korvbröd håller sig färska så är det nog all möjlig skit i dem….