Halloj…
Dagen började riktigt bra med en härlig dag på jobbet i värmen, vi har varit ute hela dagen och haft det riktigt skönt!!
Värre blev det efter jobbet, usch och fy, jag har varit hos tandläkaren, normalt tycker jag inte att det är så farligt att laga hål men detta var nåt så enormt plågsamt, fy jag låg och svettades som en gris, det gjorde så ont och han borrade i den stackars tanden i nästan 1 timma… Borra alltså, sen tog det en stund att laga, usch tror jag kommer få tandläkarskräck efter detta!! Fy tusan;(
Kvällens mat blev däremot en bra avslutning på dagen, det blev middagsbudets supergoda Persiljejärpar med gräddsås… Mumma så gott;)
Testa vettja!
Riktigt gott var detta!! Och så enkelt som det ska vara att laga mat;)
Till 4 behövs:
Potatis till 4 personer
1 dl vatten
3 msk ströbröd
1 gul lök (hackad)
1 vitlöksklyfta (riven)
500g blandfärs
1 msk tomatpuré
Vitpeppar
Salt
Persiljesmör:
50g smör
Persilja (färsk hackad)
Sås:
2 dl grädde
1 dl mjölk
1/2 köttbuljong eller fond
1 tsk tomatpuré
1 tsk soja
Salt
Peppar
Persilja (hackad)
Vetemjöl + lite vatten
Sätt ugnen på 200grader.
Hacka persiljan fint och blanda med smöret. Rör ihop i en skål.
Blanda ihop vatten o ströbröd o låt stå en stund.
Skala i hacka löken fint, riv vitlöken.
Blanda ner lök, vitlök, tomatpuré, blandfärs, salt och peppar i ströbrödsblandningen.
Ta lagom stora bitar färs och tryck ut i handen, lägg i en klutt Persiljesmör och tryck ihop och forma till en avlång järpe.
Lägg alla i en smord ugnsform och sätt in i ugnen ca 25 minuter (de behöver inte stekas, utan ugnen räcker).
Koka potatis.
Gör såsen genom att blanda alla ingredienser till såsen utom vetemjöl och persilja.
Låt koka upp under omrörning.
Blanda vetemjöl med lite vatten och red av såsen till önskad konsistens.
Klipp i persilja.
Det kan även vara gott att blanda i lite svartvinbärsgele eller lingonsylt i såsen, blanda i och smaka av.
Servera med sallad och pressa potatisen innan servering!!
SUPERGOTT!!!!!!
Vill NI också beställa MAT gå in på www.Middagsbudet.se finns i Örebro och runtomkring (även på landet 😉
Nu ska jag ta det lite lugnt, jobbar tidigt i morgon…
Ha en fin kväll
Mårtenssons kök
Riktig hederlig gammal husmanskost, gott!
SusanneSj
Det var längesedan jag åt, många många år.
Ser jättegott ut.
Fortsatt trevlig vecka!
Kram Susanne
verabullen
Testade detta receptet idag. Supergott!!
// Helena