Sitter nere vid havet, solen lyser genom de täta molnen men det är varmt och skönt ändå;) är lite trött från alla promenader igår så det var skönt att bara softa lite idag;)
Jag tänkte att jag skulle bjuda er på lite god Chop Suey idag, har ni ätit det tidigare? Mmm riktigt gott, testa själva får ni så;)
Du behöver:
400g fläskkött (tex bog, kotlett, filé, delad i bitar)
300 g nötkött (tex, lövbiff, ryggbiff, delad i bitar)
2 tsk socker
500g räkor med skal (skalade)
2 gröna paprikor (strimlade)
2 röda paprikor (strimlade)
1 squash (delad i bitar)
2 gula lökar (skivade)
300g färska champinjoner (klyftade)
1 röd chili, färsk (finhackad)
Olja
Woksås:
5 dl vatten
1,5 hönsbuljontärning
4 klyftor vitlök (pressad)
1-2 tsk sambal oelek
Kinesisk soja
1.5 msk maizena majsstärkelse
Serveras med jasminris
Gör så här:
Börja med att göra woksåsen:
Koka vattnet med hönsbuljongtärningen tills den smält. Smaksätt med sojan, ganska rikligt om jag får bestämma;) Rör ut maizena i lite vatten och tillsätt under vispning tills såsen tjockant ganska mycket. Pressa i vitlöken, rör ner Sambal Oeleken, ställ kastrullen åt sidan.
Koka riset.
Hetta upp en wokpanna med olja och stek allt utom räkorna.
Tillsätt sockret och rör ut i pannan. Tillsätt sist räkorna och woka några sekunder, häll över såsen, låt koka ihop någon minut.
Smaka av med ev mer soja och vitlök.. servera med ris…
…Mumsi;)
Har du ingen wokpanna? Stek då i omgångar i en stekpanna och lägg över i en kastrull;)
JENNY
Så god woken ser ut 🙂
Trevlig helg
Anonym
Ser god ut! Den provar vi 🙂
victoriasprovkök
Det är riktigt gott, hoppas du lev nöjd med den:)
Kram