Sitter här i bilen på väg till Arlanda, klockan 19 ska planet lyfta om det inte är försenat…
Dagen har bestått av att packa…så det har inte hänt så mycket;)
Jag lovade ju att ni skulle få receptet på den riktigt goda deserten vi åt i helgen, Kokoskaka med täcke av vit choklad… Mmm på den blev det nyplockade smultron;)
Till ca 12 bitar behövs:
100 g smör (smält)
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
2 dl vanilj yoghurt
2 st lime (rivet skal och saft)
3 dl kokosflingor
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Topping:
2 dl grädde eller crème fraîche
300g vit choklad
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg och socker fluffigt.
Rör ner yoghurt, smält smör, rivet limeskal, limesaft.
Blanda mjöl, kokos, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ner i smeten och rör om.
Klä en form med bakplåtspapper och bred ut smeten jämt i formen. Jag gjorde kaka ca 3 cm hög.
Grädda kakan ca 25 minuter. Den får inte så mycket färg.
Värm grädde/Crème fraîche i en kastrull. Lägg i hackad choklad och rör om tills det smält.
Låt svalna något och bred ut över den svala kakan.
Toppa med bär eller frukt!
Sjukt gott!!!
Ha det fint, hörs från Grekland;)