Första jobbdagen denna vecka, känns som det var evigheter sen jag hade semester fast jag bara jobbat 1 vecka… Nån mer som känner så?
Jaja, bara att jobba på antar jag;)
Idag blev det en riktigt god gratäng till middag… Köpte en ny Crème fraîche och blandade i men jag vet inte om det gav så mycket smak av soltorkade tomater och fetaost som jag hade tänkt… Men väldigt gott och krämigt blev det i alla fall.
Den var väldigt god när jag smakade på den så kan tänka mig att den ger lite mer smak om man inte blandar ut den med grädde!!
Till denna behöver ni:
Ca 6-8 potatisar (skalade och skivade ca 1/2 cm tjocka)
1/2 zuccihini (tärnad)
500g Nötfärs
2 dl grädde (40%)
1 burk Crème fraîche (soltorkade tomater och fetaost)
Salt
Vitpeppar
Vitlökspulver
Lökpulver
Paprikapulver
Riven gratängost
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka den skivade potatisen lätt så att den mjuknar något… Det går då fortare för gratängen i ugnen.
Stek nötfärsen och krydda med alla kryddor, det går givetvis att byta ut till de kryddorna man själv gillar;)
Blanda ner den tärnade zucchinin i nötfären.
Blanda grädde och Crème fraîche i en bunke.
Lägg potatisen i botten på en ugnsform och lägg på nötfärsen.
Häll över gräddblandningen och toppa med riven ost.
In i ugnen ca 20 minuter.
Servera med en god sallad!!!
Ha en toppenkväll
Eva
Hej
Älskar din matblogg.. Läser den och använt en hel del recept.. *ler* Men min undran är nu.. Om du tycker inte det gav så mycket smak så kan man kanske prova att ha i feta och soltorkade tomater utöver och använda bara creme fraiche? Ska zuccinin steka med eller bara mjukna till av värmen i röran efter den stekts?
Ursäkta lite dumma frågor men är inte den mest vana kocken..
Tack och fortsätt så här..
Eva
victoriasprovkök
Hej Eva!
Kul att du gillar min blogg;) ja självklart kan man ha i fetaost och soltorkade tomater och vanlig Creme fraîche eller enbart grädde… Var lite nyfiken hur den smaka, annars brukar jag för det mesta använda rena råvaror;)
Zucchinin blandade jag bara ner i färsen utan att bryna på den och det blev jättebra…
Ha en fin kväll, roligt att du skrev en liten kommentar, alltid lika uppskattat;)
Kramar Victoria
Eva
Jag gjorde din kladdkaka idag.. Den var inne 30 min men jag lät bara den svalna inte kallna så den rann lite för mycket inuti.. Testar igen med längre tid.. Men jag lade noblesse på istället för täcket.. Inte lika snyggt smält men ganska gott det med *ler*