Lång dag på jobbet och så härligt väder hemma i Örebro… Hoppas ni också har det fint;)
Här ska ni i alla fall få ”smaka på” gårdagens middag, riktigt gott…
Det som behövs till ca 9 biffar är:
500g blandfärs
1 morot (finriven)
1 gul lök (finhackad)
1 ägg
Salt
Vitpeppar
2 msk vatten
2 dl crème fraîche (34%)
1 dl grädde (40%)
1/2 köttbuljongtärning
1/2 tsk soja
Spadet som blir i gratängformen
2 tsk grovmalen rosépeppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ägg, vatten, salt, peppar och lök i en bunke. Blanda sedan ner morot och blandfärs och blanda väl.
Forma till 9 biffar och stek i en stekpanna med en klick smör tills de fått fin färg.
Lägg sedan ner biffarna i en gratängform och sätt in i ugnen ca 15 minuter.
Häll ur spadet som blir i gratängformen i en kastrull och blanda ner crème fariche, grädde, soja, grovmalen rosépeppar och köttbuljong.
Rör om, låt koka upp och häll över biffarna, ställ in allt i ugnen några minuter.
Dekorera med hela rosépepparkorn och servera med potatis o kokta morötter.
Toppengott;)
Måste även passa på att visa våra underbart goda kräftor som vi redan ätit upp…
Gillar ni också skaldjur? Jag älskar skaldjur och dessa kräftor hör till favoriten, fiskade i sjön vid sommarstugan;) Tack för att vi fick så mycket goda kräftor, det uppskattas;)
Nu ska jag ta och fixa till kvällens mat… Det får ni ta del av senare, maten vi äter ikväll kommer från www.Middagsbudet.se;)
Kram på er alla!!