Jahaja nu var det snart helg igen och jag har jobbat 2 veckor… Vill så gärna ha semester igen, det är något jag aldrig tröttnar på;)
I helgen hoppas jag i alla fall på lite sol och bad, kan behövas;)
Igår gjorde jag soltorkade körsbärstomater i vitlöksolja och jäsiken så gott det blev… Enkelt var det också;)
Till en sån här burk behövs följande:
500g körsbärstomater
Olivolja
Salt
Svartpeppar
1-2 klyftor vitlök
Dela tomaterna på mitten och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt med snittytan uppåt. Pensla med lite olja och krydda med salt och peppar.
Sätt in i ugnen ca 2 timmar på 140 grader… De ska skrumpna till sig men vara lite saftiga inte för hårda och absolut inte brända;)
Öppna ugnsluckan ibland och släpp ut fukten som bildas i ugnen.
Låt dem gärna ligga på eftervärme med ugnsluckan lite öppen ett tag.
Lägg ner tomaterna i en burk, inte för stor och häll på olja så de täcks. Tryck ner delade vitlöksklyftor. Låt stå i kylen;)
Gott i tex sallad, bröd och matlagning.
Ha en bra kväll
Jenny
Egna soltorkade tomater har jag aldrig testat att göra själv.
Men det ser ju jättegott ut 🙂
Trevlig helg.
/ Jenny